İlan Sitesine Giriş

ilanburda.net | Blog

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Emeklilikte 18 Yaş Öncesi Sigortalılık Geçerli Mi?

Emeklilikte 18 Yaş Öncesi Sigortalılık Geçerli Mi?

admin admin - - 2 dk okuma süresi
70 0

Erken emeklilik, için emeklilikte 18 yaş öncesi, sigortalılık, avantaj sağlamaktadır. SSK kanunu, bu konu hakkındaki yasal hakları güvence altına almıştır.

Çalışma hayatına 18 yaşından önce başlayan kişiler, 18 yaş sigortalılık avantajını erken emeklilikle sağlamaktadır. Bu durumun süre olarak herhangi bir avantajı yoktur ancak pirim şartları ve yaş için büyük önem taşımaktadır. 18 yaş altı SSK kanunu, bu konu hakkındaki bütün hakları güvence altına almıştır.

Emeklilikte 18 Yaş Öncesi Sigortalılık Tarihlerinin Önemi Nedir?

Belirtilen kanuna göre 18 yaşından önce sigortalı olunması durumunda sigorta başlangıcı, kişilerin 18 yaşına bastığı gün olmaktadır. Yine kanunda belirtilen şartlara göre 18 yaşın altında sigortalı çalışan olarak bir işte çalışılması, sigortalılık süresine avantaj sağlamayacaktır. Fakat hem prim günü hem de yaş bakımından elde edilebilecek bazı avantajlar sağlanabilir. Belirtilen kriterlerin sağlanması durumunda, erken emeklilik imkânına sahip olunabilir.

18 Yaşından Önce Çalışabilmek İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Ülkemizde bazı istisnai durumlar dışında 15 yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılması yasak olarak kabul edilmektedir. İstisnai durumlar kapsamında herhangi bir işte çalışabilmek için istenen şartlar açıklanacak olursa;

• 14 yaşının doldurmuş olması gerekir.

• İlköğretim çağı tamamlanmış olmalıdır.

• Bu yaştaki bir çocuğun, bedensel, zihinsel, sosyal ve ahlâkî gelişimine engel olmayan bir işte çalışması istenmektedir.

• 14 yaşını tamamlamış olan çocuklar, hem işte çalışıyor hem de eğitimlerine devam ediyorlarsa, çalışılan işin eğitime engel olmaması gerekmektedir.

Belirtilen bilgiler incelendiğinde, emeklilikte 18 yaş öncesi sigortalılık hakkında detaylı bilgiler elde edilebilir.

Kaynak: ilanburda.Net

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir